Kategorier
Ännu ej med i Så mycket bättre Musiker

Artist – Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog, född 5 april 1950 i Jönköping, är en svensk popsångerska, pianist, kompositör, textförfattare och musikproducent. Hon är en av de fyra medlemmarna i ABBA, Sveriges genom tiderna mest framgångsrika popgrupp.

Fältskog började sin karriär som sångare i unga år och släppte sitt första låt, “Jag var så kär”, 1967. Hon slog igenom 1967 och hade flera hits under 1970-talet, bland annat “Om tårar vore guld” och “Nu ska vi opp, opp, opp”.

1972 bildade Fältskog ABBA tillsammans med Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad. ABBA blev en av världens mest framgångsrika popgrupper och Fältskog var en av gruppens mest populära medlemmar. Hon sjöng bland annat låtar som “Dancing Queen”, “Waterloo” och “The Winner Takes It All”.

ABBA splittrades 1982, men Fältskog fortsatte sin solokarriär. Hon har släppt flera album, bland annat “Eyes of a Woman” (1985), “I Stand Alone” (1987) och “My Colouring Book” (2004).

Fältskog är en av Sveriges mest framgångsrika och folkkära artister. Hon har vunnit ett flertal priser, bland annat tre Grammisar och en Rockbjörnen. Hon är också en förespråkare för miljöfrågor och har bland annat arbetat för Greenpeace.

Här är några av Agnetha Fältskogs mest kända prestationer:

  • Var medlem i ABBA, en av världens mest framgångsrika popgrupper
  • Hade en stark och vacker röst
  • Var en skicklig scenartist
  • Släppte flera framgångsrika soloalbum
  • Är en av Sveriges mest framgångsrika och folkkära artister
  • Är en förespråkare för miljöfrågor

Fältskog är en av Sveriges mest ikoniska artister. Hon har haft en lång och framgångsrik karriär och hennes musik har inspirerat en hel generation av musiker.