Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Anna Ternheim

Anna Ternheim är en svensk musiker, pianist, gitarrist, sångerska och låtskrivare. Hon föddes den 31 maj 1978 i Sollentuna, Stockholms län.

Ternheim började spela gitarr och sjunga som 10-åring men fokuserade riktigt på musiken först under gymnasietiden på Rudbecksskolan. Hon flyttade till Atlanta, Georgia, för att studera på The University of Georgia, där hon också bildade sitt första band, Sova.

Ternheim släppte sitt debutalbum, Somebody Outside, 2004. Albumet blev en stor framgång och nominerades till flera priser, bland annat en Grammis för Årets nykomling. Hon har sedan dess släppt ytterligare 8 studioalbum.

Ternheim är känd för sin vackra röst, sina personliga texter och sitt karismatiska scenframträdande. Hon har turnerat flitigt i Sverige och utomlands och har en stor och hängiven fanskara.

Ternheim har också samarbetat med andra artister, bland annat Joakim Thåström. Hon har också medverkat i tv-programmet “Så mycket bättre”.

Ternheim är en av Sveriges mest framgångsrika och respekterade artister. Hon är en skicklig musiker och låtskrivare med en stark röst. Hennes musik har berört och inspirerat människor i alla åldrar.