Kategorier
Ännu ej med i Så mycket bättre Musiker

Artist – Brolle


Brolle, tidigare Brolle Jr, är artistnamnet för Kjell Junior Wallmark, född 10 november 1981 i Inbyn utanför Boden. Han är en svensk musiker som slog igenom i början av 2000-talet med sin rockabillystil.

Brolle växte upp i en musikalisk familj. Hans far, Kjell Wallmark, är musiker och hans mor, Ann-Christine Tingvall, är sångerska. Brolle började spela gitarr som tioåring och började skriva egna låtar som tonåring.

2001 deltog Brolle i Kanal 5:s talangjakt Popstars. Han vann inte tävlingen, men han fick ett skivkontrakt och släppte sitt debutalbum, Rebellious Heart, 2002. Albumet blev en stor framgång och innehöll flera hits, bland annat “Playing with Fire” och “Alla rosor har en tagg”.

Brolle har fortsatt att släppa framgångsrika album och turnera i Sverige och utomlands. Han har också medverkat i flera tv-program, bland annat Melodifestivalen, Så mycket bättre och Allsång på Skansen.

Brolle är känd för sin rockabillystil, sin kraftfulla röst och sina personliga texter. Han är en av Sveriges mest populära artister och har en stor fanskara.