Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Fille Danza

Fille Danza, född Felipe Leiva Wenger, är en svensk rappare, låtskrivare och skådespelare. Han är känd som ena halvan av hiphopduon Ison & Fille tillsammans med Ison Glasgow.

Fille Danza föddes i Chile och kom till Sverige med sin familj när han var 5 år gammal. Han började rappa i tonåren och bildade duon Ison & Fille 1994. Duon har släppt sex studioalbum och vunnit flera priser, bland annat en Grammis för årets hiphop/soul 2012.

Fille Danza är känd för sin humoristiskt och ofta satiriska stil. Han har ofta sjungit om vardagslivet, sociala problem och utanförskap. Han är också en förespråkare för mångfald och jämställdhet.

Fille Danza är en av de mest framgångsrika och inflytelserika svenska hiphopartisterna. Han är en viktig röst i samhällsdebatten och hans musik har inspirerat många människor.

2022 gjorde Fille Danza succé med sin humorserie “Lilla Al-Fadji” på SVT. Serien handlar om en ung man från Mellanöstern som ger sig ut på en roadtrip för att hitta sin pappa. Serien blev en kritiker- och publiksuccé och nominerades till flera priser, bland annat en Kristallen för årets humorprogram.

Fille Danza är en mångsidig och kreativ artist som har gjort avtryck i både musik- och humorvärlden. Han är en viktig röst i svensk kultur och hans verk har inspirerat många människor.