Kategorier
Ännu ej med i Så mycket bättre Musiker

Artist – Jean-Pierre Barda

Jean-Pierre Barda, född 7 mars 1965 i Paris, är en svensk och israelisk sångare, skådespelare, makeupartist och hårstylist. Han är mest känd för sin medverkan i Army of Lovers, som var som mest populära under 1990-talet.

Barda föddes i Paris av franska och algeriska judiska föräldrar. Han flyttade till Sverige i tonåren och började sin karriär som stylist och makeupartist. Han träffade Alexander Bard och Anders Andreasson, som bildade Army of Lovers, 1988. Barda blev snabbt en del av bandet och var med på deras alla album och turnéer.

Army of Lovers blev en av Sveriges mest framgångsrika popgrupper under 1990-talet. De hade flera hits, bland annat “Obsession”, “Crucified” och “The Army of Lovers Megamix”. Bandet splittrades 1996, men har återförenats flera gånger sedan dess.

Efter Army of Lovers har Barda fortsatt sin karriär som sångare, skådespelare och stylist. Han är en framgångsrik makeupartist och har arbetat med flera kända artister, bland annat Madonna, Christina Aguilera och Jennifer Lopez.