Kategorier
Ännu ej med i Så mycket bättre Musiker

Artist – Jessica Folcker

Jessica Elisabeth Angelique Folcker, född 9 juli 1975 i Täby, Stockholms län, är en svensk platinasäljande popsångerska, låtskrivare och fotomodell. Hon är känd för sin starka röst och sitt musikaliska mångsidighet, som blandar pop, R&B och soul.

Folcker började sin karriär som modell 1987, och hon debuterade som sångerska 1998 med albumet “Jessica”. Skivan blev en stor framgång, och Folcker fick snabbt ett namn inom den svenska musikscenen. Hon har släppt ytterligare tre studioalbum, “Dino” (2001), “På svenska” (2005) och “Skin Close” (2007), och hon har samarbetat med flera andra artister, bland annat Ace of Base, E-type, DeDe och Papa Dee.

Folcker har deltagit i Melodifestivalen två gånger, 2005 med låten “Om natten” och 2006 med låten “When Love’s Comin’ Back Again”. Hon har även varit programledare för flera TV-program, bland annat “Dansbandskampen” 2008.

Folcker är en uppskattad liveartist, och hon har turnerat i Sverige och Europa. Hon är också en framgångsrik låtskrivare, och hon har skrivit flera hits för andra artister, bland annat “Lost Without Your Love” för Barbados.

Folcker är en av Sveriges mest framgångsrika och populära artister. Hon är känd för sin dynamiska scennärvaro, sin starka röst och sina catchy låtar. Hon är en förebild för många unga musiker, och hon fortsätter att vara en stor inspiration för svensk popmusik.