Kategorier
Ännu ej med i Så mycket bättre Musiker

Artist – Kayo

Kayo, född Kayode Maria Söderberg Shekoni den 17 april 1964 i Järfälla, är en svensk sångerska, dansare, skådespelare och programledare i TV. Hon är känd som programledare i Fångarna på fortet och som medlem i gruppen Afro-Dite.

Kayo började sin karriär som sångare i 1980-talets synthpopband Freestyle. Hon lämnade gruppen efter att den fjärde singeln “Vill ha dej” hade släppts. Hon arbetade sedan som bakgrundssångare och dansare för olika svenska artister, bland annat The Creeps, NASA och Anders Glenmark.

1990 blev Kayo en del av den nordiska beat-scenen och släppte ett självbetitlat album. Hon var också med i gruppen Le Click, som bland annat var förband till Backstreet Boys.

1999 vann Kayo Melodifestivalen tillsammans med Blossom Tainton och Gladys del Pilar som gruppen Afro-Dite. De representerade Sverige i Eurovision Song Contest och slutade på femte plats. Afro-Dite fortsatte att vara aktiva fram till 2003.

Kayo har också haft en framgångsrik karriär som programledare. Hon har bland annat lett TV-program som Fångarna på fortet och TV4:s Förkväll.

Kayo är en mångsidig artist med en lång och framgångsrik karriär. Hon är känd för sin starka röst, sin dansförmåga och sin karisma.