Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Kent Kim Vadenhag

Kent Kim Vadenhag, mer känd under artistnamnet KKV, är en svensk rappare, sångare och låtskrivare. Han är född den 10 juli 1990 i Stockholm. Han är ena halvan av hiphopduon Norlie & KKV, som han bildade tillsammans med Sonny Fahlberg 2008.

Vadenhag började sin musikaliska karriär i tonåren. Han träffade Fahlberg i skolan och de började skriva låtar tillsammans. 2008 släppte de sin första singel, “Jag har en ny flickvän”.

Norlie & KKV har haft stora framgångar i Sverige med låtar som “När jag går ner”, “Mer för varandra”, “Din idiot” och “Ingen annan rör mig som du”.

Vadenhag är känd för sin unika röst, sina personliga texter och sitt karismatiska scenframträdande. Han är en av Sveriges mest populära artister.

2014 fick Vadenhag diagnosen en godartad hjärntumör. Han genomgick strålbehandling och är idag friskförklarad. Han har berättat om sin sjukdomsresa i tv-programmet “Så mycket bättre”.

Vadenhag är också en aktiv förespråkare för psykisk hälsa. Han har pratat öppet om sina egna erfarenheter av ångest och depression. Han är en av initiativtagarna till projektet “Hjärnfonden” som arbetar för att öka kunskapen om psykisk ohälsa.