Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Lars Berghagen


Lars Berghagen var en svensk sångare, låtskrivare, skådespelare och programledare. Han föddes i Enskede i Stockholm den 13 maj 1945 och dog den 19 oktober 2023.

Berghagen började sin karriär som sångare i mitten av 1960-talet. Han slog igenom 1967 med låten “Små flickor, stora flickor”. Under 1970-talet hade han flera stora hits, bland annat “Stockholm i mitt hjärta”, “En kväll i juni” och “För att du är du”.

Berghagen var också en framgångsrik låtskrivare. Han skrev låtar åt sig själv, men också åt andra artister, bland annat Lill-Babs, Ted Gärdestad och Agnetha Fältskog.

Berghagen var en populär artist i Sverige och han turnerade flitigt. Han var också en flitig programledare, bland annat för Allsång på Skansen mellan 1994 och 2003.

Berghagen var en folkkär artist som uppskattades av många. Han var en skicklig sångare och låtskrivare och han hade en stor repertoar av klassiska svenska låtar. Han var också en varm och generös person som var uppskattad av sina kollegor och fans.

Här är några av Lars Berghagen mest kända prestationer:

  • Slog igenom 1967 med låten “Små flickor, stora flickor”
  • Hade flera stora hits under 1970-talet, bland annat “Stockholm i mitt hjärta”, “En kväll i juni” och “För att du är du”
  • Var en framgångsrik låtskrivare
  • Var en populär artist i Sverige och turnerade flitigt
  • Var en flitig programledare, bland annat för Allsång på Skansen mellan 1994 och 2003
  • Var en folkkär artist som uppskattades av många