Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Lili Päivärinta

Lili Päivärinta är en svensk popsångerska, djurskyddsarbetare, djurrättsförespråkare och naturfilmare. Hon föddes den 5 januari 1966 i Sundbyberg.

Päivärinta växte upp i Sollentuna och inledde sin karriär tillsammans med systern Susie Päivärinta i popduon Lili & Susie, som framförallt var stora på 1980-talet och början av 1990-talet. Duon hade flera stora hits, bland annat “Oh Mama”, “Bara du och jag” och “What’s the Colour of Love”.

Päivärinta har alltid varit engagerad i djurrättsfrågor. Hon och systern Susie blev vegetarianer i unga år och började arbeta för djurens rättigheter. 1995 grundade de stiftelsen Djurens Ö, som arbetar för att rehabilitera och omplacera vilda djur.

Päivärinta är också en naturfilmare. Hon har producerat och medverkat i flera naturdokumentärer, bland annat “Djurens Ö” (2007) och “Lily & Susie: En berättelse om djur och kärlek” (2019).

Päivärinta är en mångsidig och engagerad person som har gjort stora insatser för djurens rättigheter och miljön. Hon är en förebild för många och hennes arbete har inspirerat människor över hela världen.