Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Marie Nilsson Lind

Marie Nilsson Lind är en svensk sångerska, låtskrivare och kompositör. Hon föddes den 13 december 1961 på Gotland. Hon är mest känd som en av medlemmarna i folkmusikgruppen Ainbusk, som hon var med och bildade 1977.

Nilsson Lind började sin musikaliska karriär i tonåren. Hon spelade fiol och sjöng i Ainbusk, som snabbt blev en av Sveriges mest populära folkmusikgrupper. Gruppen släppte 10 studioalbum och turnerade flitigt i Sverige och utomlands.

Nilsson Lind har också haft en framgångsrik solokarriär. Hon har släppt 10 soloalbum, det senaste, “Förlåtelsens träd”, släpptes 2022. Hon har också samarbetat med andra artister, bland annat Tommy Körberg, Mikael Rickfors och Benny Andersson.

Nilsson Lind är känd för sin vackra röst, sina personliga texter och sitt engagemang i samhällsfrågor. Hon har varit en förespråkare för kvinnors rättigheter och för miljön.

Nilsson Lind är en av Sveriges mest folkkära artister. Hon är en skicklig musiker och låtskrivare med en stark röst. Hennes musik har berörd och inspirerat människor i alla åldrar.