Kategorier
Ännu ej med i Så mycket bättre Musiker

Artist – Michaela de la Cour

Michaela de la Cour, född 16 augusti 1961 i Helsingborg, är en svensk artist, formgivare och skådespelare. Hon är mest känd som medlem i det svenska popbandet Army of Lovers, som var populärt under 1990-talet.

De la Cour föddes i Helsingborg och växte upp i en kreativ familj. Hennes far var uppfinnare och hennes mor var konstnär. Hon började sin karriär som lärare, men lämnade yrket för att satsa på musiken.

1991 ersatte hon La Camilla i Army of Lovers. Bandet blev en stor framgång i Europa och hade flera hits, bland annat “Obsession”, “Crucified” och “The Army of Lovers Megamix”. Hon hoppade av bandet 1995 som sedan splittrades 1996, men har återförenats flera gånger sedan dess men utan Michaela de la Cour.

Efter Army of Lovers har de la Cour fortsatt sin karriär som artist, formgivare och skådespelare. Hon har medverkat i flera filmer och TV-serier. Hon har också designat smycken, kläder och inredning.

De la Cour är en mångsidig och framgångsrik person som har gjort avtryck i både musikbranschen och samhället. Hon är en stark förespråkare för HBTQ-rättigheter och har varit med och grundat flera välgörenhetsorganisationer.