Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Miss Li

Miss Li, egentligen Linda Therese Karlsson, är en svensk popsångerska, låtskrivare, pianist och före detta allsvensk fotbollsspelare. Hon föddes 21 juli 1982 i Borlänge och är uppvuxen i Stockholm.

Miss Li började spela piano och sjunga i unga år och började skriva egna låtar när hon var 13 år gammal. Hon flyttade till Stockholm som 17-åring för att satsa på sin musikkarriär.

Miss Li fick sitt genombrott 2006 med sitt debutalbum, “Late Night Heartbroken Blues”. Albumet blev en succé och Miss Li vann flera priser, bland annat en Grammis för Årets nykomling. Hon har sedan dess släppt ytterligare sju album, bland annat “A Woman’s Guide to Survival”, “Wolves” och “Underbart i all misär”.

Under 2012 medverkade Miss Li i tredje säsongen av TV-programmet Så mycket bättre. Där framförde hon i första programmet Pugh Rogefeldts låt “Här kommer natten” vilken snabbt klättrade upp som etta på Digilistan 11 november 2012.

Miss Li är känd för sin unika röst, sin personliga musik och sina starka texter. Hon har ofta skrivit om kärlek, sorg, identitet och sociala frågor. Miss Li är också en förespråkare för jämställdhet och mångfald.

Här är några av Miss Li mest kända framträdanden:

  • “Här kommer natten”
  • “Om du lämnade mig nu”

Miss Li är en av Sveriges mest framgångsrika och folkkära artister. Hon är en prisbelönt låtskrivare och artist som har inspirerat en hel generation av musiker.