Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Olle Ljungström

Olle Ljungström var en svensk sångare, låtskrivare och musiker. Han föddes den 12 augusti 1961 i Riala, Stockholms län, och dog den 4 maj 2016 i Erska, Alingsås kommun.

Ljungström började sin karriär som sångare och gitarrist i bandet Reeperbahn (1979–1984). Efter att bandet upplöstes 1984 inledde han en solokarriär.

Ljungströms musik var en blandning av pop, rock, soul och folkmusik. Han var känd för sina personliga texter, som ofta handlade om kärlek, sorg, identitet och sociala frågor.

Ljungström hade flera hits, bland annat “En apa som liknar dig”, “Han kommer förbi”, “Låt mig få vara med dig” och “Måla hela världen”. Han har också släppt flera kritikerrosade album, bland annat “Olle Ljungström” (1993), “Världens räddaste man” (1994) och “En apa som liknar dig” (2000).

Ljungström var en av Sveriges mest uppskattade artister. Han har vunnit flera priser, bland annat en Grammis för “Årets manliga artist” 1994. Han var också en av de mest inflytelserika artisterna i den svenska musikscenen.

Ljungströms död 2016 var en stor förlust för den svenska musikscenen. Han är fortfarande ihågkommen som en av Sveriges mest unika och karismatiska artister.