Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Orup

Orup, egentligen Hans Thomas “Orup” Eriksson, född 29 november 1958 i Huddinge, är en svensk popsångare, gitarrist och låtskrivare. Han är son till jazzmusikern Hasse Eriksson.

Orup började sin musikaliska karriär i slutet av 1970-talet i bandet Intermezzo. Bandet hade en del framgångar, men splittrades i början av 1980-talet. Orup fortsatte sedan sin karriär som soloartist.

Orup slog igenom med singeln “Jag blir hellre jagad av vargar” 1987. Låten blev en stor hit och Orup fick sitt stora genombrott som artist. Han fortsatte att ha framgångar med låtar som “Stockholm”, “Då står pojkarna på rad”, “Min mor sa till mej” och “Regn hos mej”.

Orup är en av Sveriges mest folkkära artister. Han har vunnit ett flertal priser, bland annat Grammisar, Rockbjörnar och Guldstjärnor. Han är fortfarande aktiv som artist och har turnerat i Sverige och utomlands.

Här är några av Orups mest kända prestationer:

  • Slog igenom som soloartist 1987 med “Jag blir hellre jagad av vargar”
  • Har vunnit ett flertal priser, bland annat Grammisar, Rockbjörnar och Guldstjärnor
  • Är en av Sveriges mest folkkära artister

Orup är en mångsidig artist som har haft framgångar inom en rad olika områden. Han är en av Sveriges mest kända personer och har bidragit till att popularisera svensk musik i världen.

Orups musik

Orups musik är ofta melodisk och lättsmält. Han skriver ofta om kärlek, sorg och livets glädjeämnen. Hans musik är ofta humoristisk och ironisk, men han kan också skriva mer allvarliga låtar.

Orup är en skicklig låtskrivare och hans låtar har ofta blivit stora hits. Han har skrivit låtar till sig själv, men han har också skrivit låtar till andra artister, bland annat Carola, Lena Philipsson och Patrik Isaksson.

Orups karriär

Orup har haft en lång och framgångsrik karriär. Han har släppt ett flertal album och haft en rad hits. Han är en av Sveriges mest folkkära artister och han är fortfarande aktiv som artist.