Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Peter Jöback

Peter Jöback är en svensk sångare, skådespelare och artist. Han är född den 4 juni 1971 i Farsta församling, Stockholm. Jöback är känd för sin breda repertoar, som omfattar musikal, pop, rock och jazz. Han har vunnit flera priser för sin musik, bland annat en Grammis för årets manliga artist 2000.

Jöback började sin musikaliska karriär i tonåren. Han spelade i flera musikaler i Stockholm, bland annat “Jesus Christ Superstar” och “West Side Story”. 1995 fick han sitt stora genombrott med musikalen “Rent”, där han spelade Roger. Han medverkade också i den amerikanska uppsättningen av musikalen 1996.

Jöback har fortsatt att medverka i flera musikaler, bland annat “The Phantom of the Opera”, “Sunset Boulevard” och “Kristina från Duvemåla”. Han har också släppt flera soloalbum, varav det senaste, “En vinterkväll med Peter Jöback”, släpptes 2022.

Jöback är en populär artist i Sverige och har turnerat runt om i landet. Han har också medverkat i flera tv-program, bland annat “Melodifestivalen” och “Allsång på Skansen”.

Jöback är en mångsidig artist med en stor publik. Han är känd för sin vackra röst, sitt karismatiska scenframträdande och sin förmåga att förmedla känslor.