Kategorier
Ännu ej med i Så mycket bättre Musiker

Artist – Robert Wells


Robert Henry Arthur Wells, född 7 april 1962 i Solna, Stockholms län, är en svensk kompositör, arrangör och musiker (piano). Han är känd för sin musikal Rhapsody in Rock, som innehåller element av rock, klassisk och boogie-woogie.

Wells började sin karriär som 16-åring och har sedan dess släppt 13 studioalbum, vunnit två Grammisar och turnerat över hela världen. Han är också en populär tv-personlighet och har medverkat i flera program, bland annat Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg.

Wells är en av Sveriges mest älskade artister och har en stor fanskara. Han är känd för sin energiska framträdanden, sin virtuosa pianospel och sin humor. Hans musik är ofta glad och upplyftande, men han skriver också om mer allvarliga ämnen, som kärlek, förlust och livets mening.

Wells är en mångsidig artist som har arbetat i en mängd olika genrer, bland annat rock, klassisk, jazz och folkmusik. Han är en skicklig pianist, sångare och kompositör och har bidragit till att göra svensk populärmusik mer internationellt känd.

Rhapsody in Rock no 1

- Ouvertyr
- Rhapsody in Rock IV
- In the Hall of the Mountain King
- March From the Love of Three
  Oranges
- Winter Games
- Rhapsody In Rock I
- Haga Menuett
- Nut Rocker
- Roll Over Beethoven
- Rhapsody in Rock II
- Fairy Tale
- Spanish Rhapsody
- Bumble-bee Boogie
- Questo Quella
- Rhapsody in Rock III
- Root Beer Rag
- Anitra's Dance
- Sabre Dance 
- Bye Bye Johnny