Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Susie Päivärinta

Susie Päivärinta är en svensk popsångerska, låtskrivare och aktiv miljö- och djurvän. Hon föddes den 10 maj 1964 i Sundbyberg.

Päivärinta växte upp i Sollentuna och inledde sin karriär tillsammans med systern Lili Päivärinta i popduon Lili & Susie, som framförallt var stora på 1980-talet och början av 1990-talet. Duon hade flera stora hits, bland annat “Oh Mama”, “Hit me with your best shot” och “Everytime I see you again”.

Päivärinta har alltid varit engagerad i miljö- och djurrättsfrågor. Hon blev vegetarian i unga år och började arbeta för att skydda miljön och djuren. 1995 grundade hon stiftelsen Djurens Ö, som arbetar för att rehabilitera och omplacera vilda djur.

Päivärinta är också en aktiv låtskrivare. Hon har skrivit låtar för andra artister, som bland annat Ankie Bagger, Susann Sonntag, Sara Löfgren, Mathias Holmgren.

Päivärinta är en mångsidig och engagerad person som har gjort stora insatser för miljön och djuren. Hon är en förebild för många och hennes arbete har inspirerat människor över hela världen.