Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Tommy Körberg

Tommy Körberg är en svensk sångare, skådespelare och musiker. Han föddes i Norsjö, Västerbotten, 1948.

Körberg började sin karriär som sångare i popgruppen Tom & Mick & Maniacs på 1960-talet. Han slog igenom som soloartist 1969 med låten “Judy min vän”. Han har sedan dess släppt ett antal album och haft många framgångsrika hits, bland annat “Du är min man”, “Sången om inget” och “En kväll i juni”.

Under 1970-talet var Körberg medlem i banden Solar Plexus och Made in Sweden och även i föreställningar som Mahagonny, Svea Hund på Göta Lejon och filmen Ronja Rövardotter. Senare etablerade Tommy Körberg sig inom musikal där han fick roller i exempelvis Les Misérables, Sound of Music, Chess och Rivierans guldgossar. Han har också vunnit priser, exempelvis Guldmasken (1991), Karl Gerhards hederspris (1995) och Cornelis Vreeswijk-stipendiet (2012).

Körberg är känd för sin kraftfulla och mångfacetterade röst. Han har sjungit allt från jazz till rock till opera. Han har också medverkat i flera filmer och tv-serier.

Körberg är en av Sveriges mest folkkära artister. Han har vunnit ett flertal priser.

Här är några av Tommy Körbergs mest kända prestationer:

  • Har släppt 20 studioalbum, varav flera har blivit stora succéer
  • Är en av Sveriges mest folkkära artister

Körberg är fortfarande aktiv som artist och turnerar regelbundet. Han är en av Sveriges mest respekterade och uppskattade artister.