Kategorier
Okategoriserade

Entreprenör – Martin Lorentzon

Martin Lorentzon är en svensk IT-entreprenör och medgrundare till Tradedoubler och Spotify. Han är en av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och har en förmögenhet på över 3,6 miljarder dollar.

Lorentzon föddes i Borås 1969 och studerade vid Chalmers tekniska högskola. 1999 grundade han tillsammans med Felix Hagnö marknadsföringsföretaget Tradedoubler, som blev ett av världens största affiliatenätverk. Tradedoubler såldes 2005 för 1,5 miljarder kronor.

2006 grundade Lorentzon tillsammans med Daniel Ek musiktjänsten Spotify. Spotify har blivit en global succé och har över 400 miljoner aktiva användare. Lorentzon var Spotifys VD fram till 2013 och är idag styrelseordförande.

Lorentzon är en flitig investerare i startups och har investerat i ett antal framgångsrika företag, bland annat Klarna och Truecaller. Han är också en aktiv samhällsperson och är engagerad i flera välgörenhetsorganisationer.

Här är några av Martin Lorentzons viktigaste prestationer:

  • Grundare av Tradedoubler och Spotify.
  • VD för Spotify fram till 2013.
  • Styrelseordförande för Spotify.
  • Flitig investerare i startups.
  • Engagerad samhällsperson.

Martin Lorentzon är en av Sveriges mest framgångsrika och inflytelserika personer. Han är en inspiration för många unga entreprenörer och är en viktig person i den svenska IT-branschen.