Kategorier
Okategoriserade

Executive – Cristina Stenbeck

Cristina Stenbeck är en svensk-amerikansk affärskvinna och investerare. Hon är huvudägare och tidigare verkställande direktör för Kinnevik AB, ett av de största familjeägda företagen i Sverige.

Cristina Stenbeck föddes 27 september 1977 på Long Island, New York, som dotter till Jan Stenbeck och Merrill McLeod. Hon växte upp i USA och Sverige, och hon studerade vid Georgetown University i Washington, D.C. och St. Andrew’s School i Delaware.

Efter examen från Georgetown University började Cristina Stenbeck arbeta i faderns företag, Kinnevik AB. Hon blev vice ordförande i företaget 2003 och verkställande direktör 2007. Under hennes ledning expanderade Kinnevik sin verksamhet till nya marknader, bland annat Kina och Indien.

Cristina Stenbeck avgick som verkställande direktör för Kinnevik 2016, men hon är fortfarande huvudägare i företaget. Hon är också styrelseledamot i flera andra företag, bland annat Spotify och MTG.

Cristina Stenbeck är en av de mest inflytelserika personerna inom svenskt näringsliv. Hon är en framgångsrik affärskvinna och investerare, och hon är också en förebild för andra kvinnor.

Här är några av Cristina Stenbecks viktigaste prestationer:

  • Huvudägare och tidigare verkställande direktör för Kinnevik AB
  • Expanderade Kinneviks verksamhet till nya marknader
  • Styrelseledamot i flera stora företag
  • Förebild för andra kvinnor

Cristina Stenbecks inflytande

Cristina Stenbeck har ett stort inflytande på den svenska ekonomin. Hon är en av de personer som bidrar till att göra Sverige till en ledande destination för investeringar.

Cristina Stenbeck är också en förebild för andra kvinnor. Hon visar att det är möjligt för kvinnor att lyckas i en mansdominerad bransch.