Kategorier
Okategoriserade

Företagsledare – Claes Dahlbäck

Claes Dahlbäck är en svensk företagsledare som föddes 1947. Han är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och har en lång och framgångsrik karriär inom näringslivet.

Dahlbäck började sin karriär på Investor 1973 och har varit verksam inom bolaget i olika roller sedan dess. Han var VD för Investor 1978-1999, vice styrelseordförande 1999-2002 samt ordförande 2002-2005.

Under sin tid som VD för Investor var Dahlbäck med och byggde upp bolaget till ett av Sveriges största och mest framgångsrika investmentbolag. Han var även en drivande kraft i utvecklingen av Investorägda företag som SAS, ABB och Ericsson.

Efter sin tid som VD för Investor har Dahlbäck varit verksam som styrelseledamot i ett antal olika företag, bland annat Stora Enso, EQT och SEB. Han är även ordförande i Handelshögskoleföreningen.

Dahlbäck är en respekterad och erfaren företagsledare som har haft en stor inverkan på det svenska näringslivet. Han är känd för sin strategiska kompetens, sitt ledarskap och sitt engagemang för hållbarhet.

Här är några av Claes Dahlbäcks mest kända prestationer:

  • Byggde upp Investor till ett av Sveriges största och mest framgångsrika investmentbolag
  • Var en drivande kraft i utvecklingen av Investorägda företag som SAS, ABB och Ericsson
  • Var med och lanserade Investorägda EQT, som idag är ett av världens största private equity-bolag
  • Är en stark förespråkare för hållbarhet och har varit med och drivit utvecklingen av Investorägda företags hållbarhetsarbete

Dahlbäck är en av Sveriges mest inflytelserika företagsledare. Han är en förebild för många och hans arbete har haft en stor positiv inverkan på det svenska näringslivet.