Kategorier
Journalister

Kulturchef – Karin Pettersson

Karin Pettersson föddes 1975 i Stockholm. Hon är en svensk journalist med en lång och framgångsrik karriär inom media. Sedan december 2019 är hon kulturchef på Aftonbladet.

Pettersson har en gedigen bakgrund inom journalistiken. Hon har bland annat varit politisk chefredaktör på Aftonbladet, chef för public policy på Schibsted, och reporter på tidskriften Fokus. Hon har även varit Nieman-stipendiat på Harvard University.

Pettersson är en välkänd och respekterad röst i den svenska debatten. Hon är en skarp analytiker och en skicklig debattör. Hon har en bred kunskap om kultur, politik och samhälle, vilket gör att hon kan sätta in aktuella händelser i ett större sammanhang.

Som kulturchef på Aftonbladet har Pettersson ansvar för tidningens kulturtäckning. Hon har bland annat lyft fram frågor om kulturpolitik, mediepolitik och yttrandefrihet. Hon har även satsat på nya format och plattformar för att nå en bredare publik.

Här är några exempel på Karin Petterssons åsikter:

  • Hon är en stark förespråkare för kulturens roll i samhället.
  • Hon är kritisk till populism och nationalism.
  • Hon är en förespråkare för ett starkare försvar av demokratin och de mänskliga rättigheterna.

Karin Pettersson är en viktig röst i den svenska debatten. Hon är en kunnig och engagerad person som bidrar till att öka förståelsen för komplexa frågor.