Kategorier
Ännu ej med i Så mycket bättre Musiker

Låtskrivare – Py Bäckman

Py Bäckman föddes som Marie Elisabet Ulrika Bäckman Wennborn den 5 juli 1948 i Stockholm. Hon är en svensk låtskrivare, sångare och pianist. Hon är känd för sin mångsidiga musik, som blandar pop, rock, soul och jazz.

Bäckman började sin karriär i början av 1970-talet och har sedan dess släppt 13 studioalbum, vunnit en Grammis och turnerat över hela världen. Hon har också samarbetat med en rad andra artister, bland annat Dan Hylander, Nordman och Tommy Körberg.

Bäckman är känd för sin kraftfulla röst och sina personliga texter. Hon har skrivit låtar om kärlek, förlust, livets upp- och nedgångar och sociala frågor. Hon är en av Sveriges mest uppskattade artister.

Bäckman har också varit verksam som låtskrivare för andra artister, bland annat Nordman och Tommy Körberg. Hon har skrivit flera låtar som blivit stora hits, bland annat Vandraren och Stad i ljus.

Bäckman är en mångsidig artist som har haft en framgångsrik karriär i över 50 år. Hon är en av Sveriges mest älskade artister och har en stor fanskara.