Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Musiker – Carola Häggkvist

Carola Häggkvist, född 8 september 1966 i Hägersten, är en svensk sångare och låtskrivare. Hon är en av Sveriges mest framgångsrika artister och har vunnit ett flertal priser, bland annat 10 Grammisar.

Häggkvist slog igenom 1983 med låten “Främling” som vann Melodifestivalen och slutade trea i Eurovision Song Contest. Hon har sedan dess representerat Sverige i Eurovision Song Contest ytterligare två gånger, 1991 (och vann) och 2006.

Häggkvist har släppt 17 studioalbum, ett livealbum och ett samlingsalbum. Hon har även medverkat på ett flertal andra artisters album, bland annat Lena Philipsson, Patrik Isaksson och Magnus Carlsson.

Häggkvists musik är ofta personlig och berörande, och hon har skrivit låtar om kärlek, sorg, längtan och livets mening. Hon har en stark röst och en känsla för melodier, och hennes musik har vunnit stor uppskattning av både kritiker och publik.

Här är några av Carola Häggkvists mest kända låtar:

  • “Främling”
  • “Mitt i ett äventyr”
  • “Evighet”

Carola Häggkvist är en av Sveriges mest folkkära artister. Hon är en skicklig sångare och låtskrivare, och hennes musik har berört människor i alla åldrar.

Häggkvist är även en engagerad samhällsdebattör och har bland annat uttalat sig i frågor om religion, flyktingpolitik och miljö.

Häggkvist är gift med musikern Jimmy Källqvist och de har en dotter tillsammans.