Kategorier
Musiker Musikproducent

Musikproducent – StoneBridge

Sten Hallström är en svensk musikproducent och DJ. Han är mest känd under artistnamnet StoneBridge. Han föddes i Stockholm den 2 juli 1961.

Hallström började sin karriär som DJ på 1980-talet. Han var en av pionjärerna inom den svenska housescenen. Han grundade kollektivet SweMix tillsammans med andra DJ:s och producenter, bland annat Anders Bagge och Max Martin.

Hallström har släppt en lång rad remixer på andra artisters låtar, bland annat “Closer” av Ne-Yo, “I Kissed a Girl” av Katy Perry och “Call Me Maybe” av Carly Rae Jepsen. Han har också släppt musik under eget namn, bland annat albumen “Can’t Get Enough” (2001) och “The Way to Your Heart” (2010).

Hallström har vunnit ett flertal utmärkelser för sitt arbete, bland annat en Grammy Award för bästa remix, icke-klassisk, 2008. Han är en av Sveriges mest framgångsrika musikproducenter och DJ:s.

Hallström är också en engagerad filantrop. Han är grundare av stiftelsen StoneBridge Foundation, som arbetar för att stödja barn och ungdomar i utsatta situationer.