Kategorier
Komiker

Revyförfattare – Hagge Geigert

Hagge Geigert, född 30 juni 1925 i Lerdal, Dalsland, död 14 februari 2000 i Göteborg, var en svensk revyförfattare, teaterdirektör, tv-underhållare, författare, journalist och debattör.

Geigert föddes i en lantbrukarfamilj och växte upp i Lerdal. Han började sin karriär som annonsförsäljare på Bohuslänningen, innan han 1955 själv tog över den lokala revyscenen i Uddevalla. Geigert var en driven och kreativ person, och han lyckades snabbt göra revyerna i Uddevalla till en succé.

1965 blev Geigert teaterchef för Lisebergsteatern i Göteborg. Där skapade han en ny revytradition, med fartfyllda föreställningar som ofta tog upp aktuella samhällsfrågor. Geigerts revyer blev snabbt en folkkär institution, och han blev en av Sveriges mest populära underhållare.

Geigert var också en framgångsrik tv-personlighet. Han medverkade i en rad tv-program, bland annat ”Gäst hos Hagge” och ”Panik på kliniken”. Han var känd för sin vassa humor och sin förmåga att fånga publikens uppmärksamhet.

Geigert var en kontroversiell person, men han var också en av Sveriges mest folkkära och inflytelserika artister. Han dog 2000, vid en ålder av 74 år.