Kategorier
Journalister

Sportjournalist – Arne Hegerfors

Arne Hegerfors, född 4 juli 1942 i Göteborg, död 29 januari 2024, var en svensk sportjournalist och programledare. Han är mest känd som sportkommentator i Sveriges Television där han var verksam i 43 år. Han tilldelades Stora journalistpriset 1992.

Hegerfors började sin karriär som sportjournalist i Göteborgs-Posten 1968. Han gick över till Sveriges Television 1969 och blev snabbt en av de mest populära sportkommentatorerna i landet. Han kommenterade bland annat fotboll, ishockey, handboll, friidrott och curling.

Hegerfors var känd för sin entusiastiska och engagerade berättarstil. Han var också en skicklig analyserare och kunde ge en djupgående förståelse för spelet. Han var en av de första sportkommentatorerna i Sverige som använde sig av videoklipp för att illustrera sina analyser.

Hegerfors var också en populär programledare. Han ledde ett mycket populärt nöjesprogram, Kryzz, tillsammans med Björn Skifs.

Hegerfors pensionerades från Sveriges Television 2011. Han fortsatte dock att arbeta som sportkommentator för Canal Plus fram till 2020.

Hegerfors är en av Sveriges mest betydelsefulla sportjournalister genom tiderna. Han bidrog till att göra svensk sportjournalistik mer professionell och populär. Han är fortfarande ihågkommen som en av de mest folkkära sportkommentatorerna i Sverige.

Här är några av Arne Hegerfors mest kända egenskaper som sportjournalist:

  • Entusiasm: Hegerfors var känd för sin entusiastiska och engagerade berättarstil.
  • Analys: Hegerfors var en skicklig analyserare och kunde ge en djupgående förståelse för spelet.
  • Populär: Hegerfors var en populär programledare och sportkommentator.

Arne Hegerfors är en av Sveriges mest betydelsefulla och folkkära sportjournalister genom tiderna. Han bidrog till att göra svensk sportjournalistik mer professionell och populär.