Kategorier
Ännu ej med i Så mycket bättre Musiker

Artist – Björn Skifs

Björn Skifs, född 20 april 1947 i Vansbro i Dalarna, är en svensk skådespelare, sångare, underhållare och programledare. Han har varit aktiv popartist sedan 1960-talet och fick 1974 internationella framgångar, främst med låten “Hooked on a Feeling”.

Skifs föddes i en musikalisk familj och började spela piano och sjunga i unga år. Han bildade sitt första band, Slam Creepers, 1967. Bandet hade en del framgångar i Sverige, men det var med bandet Blåblus som Skifs fick sitt stora genombrott 1973. Bandet hade en rad hits, bland annat “Hooked on a Feeling” och “In the Midnight Hour”.

Skifs lämnade Blåblus 1975 och inledde en solokarriär. Han fortsatte att ha framgångar med låtar som “Michelangelo”, “Här kommer sommaren” och “För dina blåa ögon”. Han har också medverkat i en rad filmer och tv-serier, bland annat “Vi hade i alla fall tur med vädret” och “Stjärnorna på slottet”.

Skifs är en av Sveriges mest populära artister och har vunnit ett flertal priser, bland annat Guldklacken, Grammispriset och en Grammis för Årets manliga artist. Han är fortfarande aktiv som artist och har turnerat i Sverige och utomlands.

Här är några av Björn Skifs mest kända prestationer:

  • Fick sitt stora genombrott med bandet Blåblus 1973
  • Har haft en lång och framgångsrik solokarriär
  • Har medverkat i en rad filmer och tv-serier
  • Är en av Sveriges mest populära artister

Björn Skifs är en mångsidig artist som har haft framgångar inom en rad olika områden. Han är en av Sveriges mest kända personer och har bidragit till att popularisera svensk musik i världen.