Kategorier
Ännu ej med i Så mycket bättre Musiker

Artist – Robyn

Robyn, egentligen Robin Miriam Carlsson, född 12 juni 1979 i Stockholm, är en svensk popsångerska, låtskrivare, musikproducent och DJ. Hon har varit aktiv som artist sedan 1995 och har haft stora framgångar i både Sverige och internationellt.

Robyn föddes i en musikalisk familj och började spela piano och sjunga i unga år. Hon började sin karriär som barnartist och släppte sitt debutalbum, “Robyn Is Here”, 1995. Albumet blev en succé i Sverige och Robyn fick sitt stora genombrott med singeln “Do You Really Want Me (Show Respect)”.

Robyn har fortsatt att ha framgångar med låtar som “With Every Heartbeat”, “Dancing On My Own”, “Hang With Me” och “Call Your Girlfriend”. Hon har vunnit ett flertal priser, bland annat en Grammis för Årets kvinnliga artist, en MTV Video Music Award och en Brit Award.

Robyn är känd för sin unika röst, sin personliga musik och sina starka texter. Hon är en av Sveriges mest framgångsrika artister och har bidragit till att popularisera svensk musik i världen.

Här är några av Robyns mest kända prestationer:

  • Fick sitt stora genombrott med singeln “Do You Really Want Me (Show Respect)” 1995
  • Har haft en lång och framgångsrik karriär med låtar som “With Every Heartbeat”, “Dancing On My Own”, “Hang With Me” och “Call Your Girlfriend”
  • Är en av Sveriges mest framgångsrika artister

Robyn är en ikonisk artist som har inspirerat och berört människor över hela världen. Hon är en sann artist som alltid vågar vara sig själv.