Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Daniel Adams-Ray

Daniel Adams-Ray föddes den 18 augusti 1983 i Nairobi, Kenya. Han är en svensk rappare, sångare, låtskrivare, modedesigner och entreprenör. Han är känd för sina catchy låtar, sina personliga texter och sitt karismatiska scenframträdande.

Adams-Ray började sin musikaliska karriär i tonåren. Han bildade hiphopgruppen Snook tillsammans med Oskar Linnros 2000. Gruppen släppte tre album och hade stora framgångar i Sverige.

Efter att Snook splittrades 2009 inledde Adams-Ray en solokarriär. Han har släppt fem studioalbum, det senaste, “När jag blundar”, släpptes 2022. Han har också medverkat i flera tv-program, bland annat “Så mycket bättre” och “Let’s Dance”.

Adams-Ray är en mångsidig artist som har lyckats inom flera olika genrer. Han är en av Sveriges mest populära artister och har vunnit flera priser för sin musik, bland annat en Grammis för årets manliga artist 2013.

Adams-Ray är också en framgångsrik modedesigner. Han har lanserat sitt eget klädmärke, AD.R, och har designat kläder för flera stora modeföretag. Han är också en aktiv förespråkare för sociala frågor, bland annat jämlikhet och hållbarhet.