Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Moonica Mac

Moonica Mac, artistnamn för Lisa Linnea Brolander, född 4 december 1990 i Dalarna, är en svensk sångerska, låtskrivare och musikproducent. Hon är utbildad grundskollärare med inriktning mot bild och fritidshem och har även gått singer-songwriter-linjen vid Ingesunds folkhögskola.

Moonica Mac debuterade 2017. Efter flera singelsläpp albumdebuterade hon i november 2019 med Stark & Sårbar. År 2020 turnerade hon tillsammans med Miss Li.

Moonica Mac är känd för sin souliga röst, sina personliga texter och sitt karismatiska scenframträdande. Hon har beskrivits som en modern Monica Zetterlund. Hennes musik har jämförts med artister som Jill Johnson, Lisa Nilsson och Veronica Maggio.

Moonica Mac har vunnit flera priser för sin musik, bland annat en Grammis för årets årets nykomling 2020. Hon har också varit nominerad till flera andra priser, bland annat en Rockbjörnen för årets kvinnliga artist 2022.

Moonica Mac är en av Sveriges mest lovande artister. Hon har en stark röst och en förmåga att beröra sin publik. Hon är en artist att hålla ögonen på.