Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – E-type


Bo Martin Erik Eriksson, känd under artistnamnet E-Type, är en svensk musiker, låtskrivare och musikproducent inom genren eurodance.

E-Type föddes i Uppsala 1965. Han började sin karriär i mitten av 1980-talet som medlem i bandet Stakka Bo. Bandet släppte ett album, “The Big Beat”, 1987. Efter att bandet upplöstes 1988 inledde E-Type en solokarriär.

E-Type slog igenom 1991 med låten “Set the World on Fire”. Låten blev en stor framgång i Sverige och nådde även internationell framgång. Han släppte sitt debutalbum, “Made in Sweden”, samma år. Albumet blev en stor framgång i Sverige och nominerades till en Grammis.

E-Type har fortsatt att släppa musik och turnera regelbundet. Han har släppt ytterligare 11 studioalbum, bland annat “The First Album” (1994), “Euro Trash” (1997), “Eurotopia” (2000) och “Eurodance” (2016). Han har också samarbetat med en rad andra artister, bland annat Dr. Alban, Leila K och Jennifer Lopez.

E-Type är en av Sveriges mest framgångsrika och respekterade artister. Han är känd för sin unika musikstil, sin karakteristiska röst och sina dansanta låtar. Han har vunnit flera priser, bland annat 12 Grammisar.

Här är några av E-Types mest kända prestationer:

  • En av Sveriges mest framgångsrika och respekterade artister
  • Har släppt 12 studioalbum
  • Har vunnit 12 Grammisar
  • Är känd för sin unika musikstil, karakteristiska röst och dansanta låtar

E-Type tog sitt artistnamn när han var på väg till sitt skivbolag tillsammans med Stakka Bo för att skriva kontrakt. På vägen blev de stoppade av polisen när plötsligt en Jaguar E-Type körde förbi och i det ögonblicket bestämde E-Type sig för sitt artistnamn.

E-Type är en ikonisk artist som har haft en stor inverkan på den svenska musikscenen. Han är en inspiration för många och hans musik fortsätter att vara populär än idag.