Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Ken Ring

Ken Ring, född Ken Kiprono Ring den 29 januari 1979 i Bro, Stockholm, är en svensk rappare. Han är mest känd för sina samhällskritiska texter och sin förmåga att fånga den svenska arbetarklassens erfarenheter.

Ring växte upp i Hässelby, en förort till Stockholm. Han började rappa i tonåren och släppte sitt debutalbum, “Vägen tillbaka”, 1999. Albumet blev en stor framgång och innehöll låtarna “Mamma” och “Eld och djupa vatten”.

Ring har sedan dess släppt ytterligare tio studioalbum, bland annat “Mitt hem blir ditt hem” (2000), “Äntligen hemma” (2007), “Hip hop” (2009) och “En kärlek” (2017). Han har också samarbetat med en rad andra artister, bland annat Petter, Timbuktu och Promoe.

Ring är en kontroversiell figur och har kritiserats för sina våldsamma texter och sitt bruk av droger. Han har också varit öppen om sina personliga problem, bland annat sin kamp mot drogberoende.

Trots kontroverserna är Ring en av Sveriges mest framgångsrika och inflytelserika rappare. Han har också turnerat över hela världen och är en uppskattad liveartist.