Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Lill Lindfors

Maj Lillemor Lindfors, känd som Lill Lindfors, född 12 maj 1940 i Helsingfors, Finland, är en svensk sångerska, komiker och skådespelare. Hon är numera bosatt i Bläsinge (norra) på Öland, men har bott större delen av sitt liv i Stockholm.

Lindfors föddes i en finsk-svensk familj och började sin karriär som sångare i slutet av 1950-talet. Hon slog igenom i Sverige i början av 1960-talet med låtar som “Jag tycker inte om dig” och “Du är den ende”. Hon har sedan dess släppt över 30 album och haft flera hits, bland annat “Nygammal vals” (med Svante Thuresson), “En sån karl”, “Hör min samba”, “Teresa” och “Mellan dröm och verklighet”.

Lindfors är också en framgångsrik komiker och skådespelare. Hon har turnerat med revyer och komedishower i decennier och har medverkat i flera filmer och TV-serier.

Lindfors är en av Sveriges mest älskade och respekterade artister. Hon är en mångsidig artist med en stark scennärvaro. Hon har också varit en föregångare för kvinnor i underhållningsbranschen och har alltid varit öppen om sina personliga åsikter.