Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Lill-Babs

Barbro Margareta “Lill-Babs” Svensson, född 9 mars 1938 i Tå, Järvsö, Hälsingland, död 3 april 2018 i Hedvig Eleonora distrikt, Stockholm, var en svensk sångerska, skådespelare och programledare. Hon var en av Sveriges mest populära artister under 1950-talet och framåt.

Lill-Babs började sin karriär som ung och uppträdde redan som 10-åring på en lokal revy i Järvsö. Hon slog igenom 1959 med låten “Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?”, som blev en stor hit i Sverige.

Lill-Babs var en mångsidig artist som sjöng både pop,schlager och folkmusik. Hon var också en framgångsrik skådespelare och medverkade i flera filmer och tv-serier.

Lill-Babs var en folkkär artist som älskades av både barn och vuxna. Hon var en positiv och energisk person som alltid spred glädje. Hon var också en stark förespråkare för kvinnors rättigheter och var en av de första svenska artisterna som pratade öppet om sin skilsmässa.

Så mycket bättre

2010 deltog Lill-Babs i så mycket bättre tillsammans med Christer Sandelin, Plura Jonsson, Lasse Berghagen, Thomas Di Leva, Petter och Petra “september” Marklund.

Lill-Babs avled i april 2018 i en ålder av 80 år. Hon är fortfarande en av Sveriges mest älskade artister och hennes musik och personlighet lever vidare.