Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Ola Salo

Ola Salo, född 19 februari 1977 i Grytnäs församling, Avesta kommun, är en svensk rocksångare, låtskrivare och tonsättare. Han är mest känd som frontfigur och sångare i The Ark där han var huvudsaklig text- och musikförfattare.

Salo bildade 1991 gruppen The Ark tillsammans med vännerna Lars “Leari” Ljungberg, Mikael Jepson och Magnus Olsson. Bandet blev en stor framgång i Sverige och Europa och hade flera hits, bland annat “It Takes a Fool to Remain Sane”, “The Worrying Kind” och “Calleth You, Cometh I”. Bandet vann Melodifestivalen 2007 med låten “The Worrying Kind” och representerade Sverige i Eurovision Song Contest 2007, där de slutade på nionde plats.

Efter att The Ark splittrades 2011 har Salo fortsatt sin karriär som soloartist. Han har släppt två soloalbum, “Troubadour” (2012) och “Rent” (2015). Han har också medverkat i flera musikaler, bland annat “Kristina från Duvemåla” och “Spelman på taket”.

Salo är en mångsidig artist med en stor röst. Han är känd för sina teatraliska scenframträdanden och sina engagerade texter. Han är också en aktiv samhällsdebattör och har bland annat uttalat sig i frågor om HBTQ-rättigheter och miljö.

Här är några av Ola Salos mest kända låtar:

  • “It Takes a Fool to Remain Sane” (The Ark)
  • “The Worrying Kind” (The Ark)
  • “Calleth You, Cometh I” (The Ark)