Kategorier
Modeskapare

Modeskapare – Camilla Thulin

Camilla Thulin är en svensk modeskapare och kostymtecknare. Hon föddes 4 april 1961 i Nysund i Örebro län. Hon är en av Sveriges mest framgångsrika modeskapare och har vunnit flera priser, bland annat en Grammis och en Guldknappen.

Thulin studerade modedesign på Beckmans Designhögskola i Stockholm. Efter examen startade hon sitt eget modemärke, Camilla Thulin Design, 1992. Hennes kläder är kända för sin feminina elegans och sina tidlösa silhuetter. Hon har designat kläder för både kvinnor och män.

Army of Lovers

Det Thulin gjorde kläderna till musikgruppen Army of Lovers. I den allra första videon med Army of Lovers – “When the Night Is Cold” (1988) – medverkade Thulin även själv på bild

Hon har varit rådgivare till Lars Leijonborg. Thulin arbetar även som kostymör för bland andra Göteborgsoperan och Stockholms stadsteater, och hon har skapat kläder till Lill-Babs jubileumsshow, Björn Skifs show och Christer Sjögrens show.

Thulin är en av Sveriges mest respekterade modeskapare. Hon är känd för sin skicklighet, sin kreativitet och sin passion för mode.