Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Thomas Di Leva

Thomas Di Leva, ursprungligen Magnusson, född 23 oktober 1963 i Gävle, är en svensk sångare, låtskrivare och skådespelare. Han är känd för sin unika musikstil, som blandar pop, rock, soul och världsmusik. Han är också känd för sina personliga texter, som ofta handlar om kärlek, sorg, identitet och sociala frågor.

Di Leva började sin karriär i början av 1980-talet som sångare i bandet The Pillisnorks. Bandet släppte en EP, “4 Visitors”, 1980. Efter att bandet upplöstes 1981 inledde Di Leva en solokarriär.

Di Leva slog igenom 1985 med låten “Vem ska jag tro på?”. Låten blev en stor framgång i Sverige och Di Leva blev snabbt en av landets mest populära artister. Han har sedan dess släppt ytterligare 21 studioalbum, bland annat “Vem ska jag tro på?” (1987), “Rymdblomma” (1989), “Naked number one” (1993) och “Själens krigare” (2005).

Di Leva har vunnit flera priser, bland annat två Grammisar. Han är en av Sveriges mest uppskattade artister och han turnerar regelbundet.

Här är några av Thomas Di Levas mest kända prestationer:

  • En av Sveriges mest framgångsrika och respekterade artister
  • Har släppt 22 studioalbum
  • Har vunnit två Grammisar
  • Är känd för sin unika musikstil och personliga texter

Di Leva är en unik artist som har satt sin prägel på den svenska musikscenen. Han är en inspiration för många och hans musik fortsätter att vara populär än idag.