Kategorier
Musiker Så mycket bättre

Artist – Timbuktu

Jason Michael Bosak Diakité, mer känd under artistnamnet Timbuktu, född 11 januari 1975 i Lunds domkyrkoförsamling, Malmöhus län, är en svensk rappare, programledare och författare. Han har tagit sitt artistnamn från staden Timbuktu i Mali, ett land där hans far Madubuko Diakité har rötter.

Timbuktu började sin karriär i mitten av 1990-talet som medlem i rapgruppen Excel innan han gick solo som Timbuktu. Han har släppt tio studioalbum, bland annat “The botten is nådd!” (2003) och “Alla vill till himmelen men ingen vill dö” (2005). Han har haft flera hits, bland annat “Resten av ditt liv”, “Det löser sig” och “Alla vill till himmelen”.

Timbuktu är känd för sin politiska rap, sina personliga texter och sin engagemang i sociala frågor. Han har vunnit flera priser, bland annat nio Grammisar. Han är en av Sveriges mest uppskattade artister och han turnerar regelbundet.

Här är några av Timbuktus mest kända prestationer:

  • En av Sveriges mest framgångsrika och respekterade artister
  • Har släppt tio studioalbum
  • Har vunnit nio Grammisar
  • Är känd för sin politiska rap, personliga texter och engagemang i sociala frågor

Timbuktu är en unik artist som har satt sin prägel på den svenska musikscenen. Han är en inspiration för många och hans musik fortsätter att vara populär än idag.