Kategorier
Modeskapare

Creative director – Filippa Knutsson

Filippa Knutsson är en svensk modedesigner som driver och äger modevarumärket Filippa K med sin före detta make Patrik Kihlborg. Hon föddes 12 november 1965 i Stockholm.

Knutsson växte upp i en familj av entreprenörer. Hennes far, Lars Knutsson, drev modekedjan Gul & Blå, och hennes mor, Martina Clason, var konstnär. Knutsson började arbeta i modebranschen i början av 1990-talet, och hon grundade Filippa K tillsammans med Patrik Kihlborg och Karin Hellners 1993.

Filippa K har blivit ett av Sveriges mest framgångsrika modevarumärken. Varumärket är känt för sin minimalistiska stil och sina högkvalitativa kläder. Filippa K har butiker i över 30 länder världen över.

Knutsson är en av Sveriges mest kända modedesigners. Hon har fått flera utmärkelser, bland annat Damernas Världs designpris Guldknappen 1997.

Här är några av Filippa Knutssons viktigaste prestationer:

  • Grundare av Filippa K
  • En av Sveriges mest kända modedesigners
  • Vinnare av Damernas Världs designpris Guldknappen

Knutsson är en förebild för många kvinnor. Hon är en framgångsrik entreprenör som har byggt upp ett internationellt modevarumärke. Hon är också en förespråkare för hållbarhet, och Filippa K är ett av de ledande modevarumärkena inom hållbarhet.