Kategorier
Okategoriserade

Entreprenör – Mats Paulsson

Mats Paulsson är en svensk entreprenör som grundade byggbolaget Peab tillsammans med sin bror Erik Paulsson. Han föddes den 1 maj 1944 i Båstad.

Paulsson började sin karriär inom byggbranschen redan som 14-åring, då han arbetade som målare. 1959 grundade han tillsammans med sin bror byggbolaget Peab. Peab har sedan dess vuxit till ett av Sveriges största byggbolag, med verksamhet i Sverige, Norge och Finland.

Paulsson har också varit verksam inom andra branscher, bland annat fastighetsutveckling och skidanläggningar. Han är huvudägare i Brinova, som är ett fastighetsutvecklingsbolag, och han är ordförande i SkiStar AB, som är ett skidanläggningsbolag.

Paulsson är en av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer. Han har utsetts till Årets entreprenör av Företagarna flera gånger, och han har fått flera utmärkelser för sitt samhällsengagemang.

Här är några av Mats Paulssons viktigaste prestationer:

  • Grundare av byggbolaget Peab.
  • Huvudägare i Brinova.
  • Ordförande i SkiStar AB.
  • Utsedd till Årets entreprenör av Företagarna flera gånger.
  • Har fått flera utmärkelser för sitt samhällsengagemang.

Mats Paulsson är en av Sveriges mest framgångsrika och inflytelserika personer. Han har haft en stor inverkan på den svenska byggbranschen och är en inspiration för många unga entreprenörer.