Kategorier
Okategoriserade

Executive – Amelia Adamo

Amelia Adamo är en svensk journalist och chefredaktör. Hon föddes i Rom, Italien, 24 februari 1947 och kom till Sverige 1956.

Adamo började sin karriär som journalist på Svenska Dagbladet 1972. Hon arbetade där i 10 år, innan hon gick till Aftonbladet 1982. På Aftonbladet var hon bland annat biträdande chefredaktör och ansvarig för kultursidan.

1995 grundade Adamo tidningen Amelia, som hon var chefredaktör för fram till 2005. Hon startade även tidningarna Tara (2000) och M-magasin (2006).

Adamo har varit en viktig medieentreprenör och har haft en stor inverkan på den svenska journalistiken. Hon är också en känd debattör och opinionsbildare.

Här är några av Amelia Adamos viktigaste prestationer:

  • Grundare av tidningarna Amelia, Tara och M-magasin.
  • Chefredaktör för Amelia (1995-2005).
  • Inflytelserik journalist och debattör.

Amelia Adamo är en av Sveriges mest kända och uppskattade journalister. Hon är en ikon inom den svenska kvinnorörelsen och en förebild för många unga kvinnor.

Här är några ytterligare detaljer om Amelia Adamos karriär:

  • Adamo har belönats med Stora journalistpriset två gånger, 1986 och 2003.
  • Hon är även författare till flera böcker, bland annat “För Sverige – Nuförtiden: En Antologi Om Carl XVI Gustaf” (2005).
  • Adamo är gift med journalisten och författaren Anders Adamo.

Amelia Adamo är en kontroversiell person, men hon är också en respekterad och uppskattad journalist och debattör. Hon är en viktig röst i den svenska samhällsdebatten och en förebild för många kvinnor.

Hur kan vi?