Kategorier
Okategoriserade

Executive – Lena Olving


Lena Olving är en svensk maskiningenjör och direktör. Hon föddes 1956 i Göteborg och tog examen från Chalmers tekniska högskola 1980. Efter examen arbetade hon på Volvo Car Corporation i olika ledande befattningar. 2008 blev hon vice vd och operativ chef för Saab AB. 2013 blev hon vd och koncernchef för Mycronic AB, ett företag som utvecklar och tillverkar produktionsutrustning för elektronikindustrin.

Lena Olving, svensk maskiningenjör och direktör

Olving har varit en förebild för kvinnor i näringslivet. Hon har utsetts till Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet flera gånger. Hon är också ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Olving gick i pension från Mycronic 2019. Hon är nu styrelseordförande för Kungliga Operan och ScandiNova Systems AB. Hon är också ledamot av styrelserna för Investment AB Latour, NXP Semiconductor N.V., Stena Metall AB och Vestas A/S.

Olving är känd för sin starka ledarskapsförmåga och sitt engagemang för jämställdhet. Hon är en förespråkare för att fler kvinnor ska ta plats i näringslivet.