Kategorier
Okategoriserade

Executive – Warren Buffett

“Risk comes from not knowing what you’re doing!”

Warren Edward Buffett är en amerikansk affärsman, investerare och filantrop. Han är ordförande och vd för Berkshire Hathaway. Buffett är en av de rikaste personerna i världen, med en nettoförmögenhet på över 100 miljarder dollar. Han är också en av de mest framgångsrika investerarna i historien.

Warren Buffett, amerikansk affärsman och investerare

Buffett föddes i Omaha, Nebraska, 1930. Han började investera i aktier i unga år och köpte sin första aktie vid 11 års ålder. Han studerade vid University of Nebraska och Columbia University och tog examen 1951.

Buffett började sin karriär som värdeinvesterare, en investeringsstrategi som innebär att köpa aktier som säljs till under sitt verkliga värde. Han grundade Buffett Partnership, ett investeringsföretag, 1956. 1965 köpte han Berkshire Hathaway, ett textilföretag, och omvandlade det till ett investeringsföretag.

Under Buffetts ledning har Berkshire Hathaway blivit ett av världens största företag. Företaget har investerat i ett brett utbud av företag, inklusive Coca-Cola, Apple och Wells Fargo. Buffett är känd för sin långsiktiga investeringsstrategi och sitt förtroende för företag med starka affärsmodeller.

Buffett är också en filantrop. Han har donerat miljarder dollar till välgörenhet, främst till Bill & Melinda Gates Foundation.