Kategorier
Okategoriserade

Entreprenör – Leif Mannerström

Leif Reinhold Mannerström, född 17 mars 1940 i Stockholm, är en svensk krögare och tv-personlighet. Han är en av Sveriges mest kända och framgångsrika kockar och har arbetat inom restaurangbranschen i över 60 år.

Mannerström började sin karriär som 16-åring som lärling på en restaurang i Stockholm. Han arbetade sedan på flera olika restauranger i Sverige och utomlands, bland annat i Köpenhamn och Paris. 1973 öppnade han sin första egna restaurang, Johanna, i Göteborg.

Mannerström har drivit flera framgångsrika restauranger, bland annat Sjömagasinet i Göteborg, som han drev från 1994 till 2010. Han har även varit verksam som tv-kock och har medverkat i flera olika tv-program, bland annat Sveriges mästerkock och Go’kväll.

Mannerström är en av Sveriges mest kända och uppskattade kockar. Han är känd för sin passion för mat och sin enkla och smakrika matlagning. Han är också en populär tv-personlighet och har en stor följarskarå på sociala medier.

Här är några av Leif Mannerströms viktigaste prestationer:

  • En av Sveriges mest kända och framgångsrika kockar.
  • Drivit flera framgångsrika restauranger.
  • Verksam som tv-kock och författare.
  • Passionerad för mat och smakrik matlagning.

Leif Mannerström är en viktig person för den svenska matkulturen. Han har inspirerat och lärt många människor att laga god mat.