Kategorier
Okategoriserade

Företagare – Hilda Ericsson

Hilda Carolina Ericsson, född Simonsson, föddes den 3 augusti 1860 i Stockholm, död 3 januari 1941 i Stockholm, var en svensk företagare. Tillsammans med maken Lars Magnus Ericsson lade hon grunden för företaget Ericsson och dess tidiga utveckling.

Hilda Ericsson var en stark och drivande kraft i företaget Ericssons tidiga utveckling. Hon var bland annat delaktig i tester och utveckling av företagets teletekniska uppfinningar. Dessutom skötte hon tidvis företaget, när behov uppkom.

Hilda Ericsson var en skicklig affärskvinna, och hon var en viktig del i företagets framgång. Hon var också en engagerad samhällsmedborgare, och hon donerade stora summor pengar till olika välgörenhetsorganisationer.

Här är några av Hilda Ericssons viktigaste prestationer:

  • Delaktig i tester och utveckling av företagets teletekniska uppfinningar
  • Skött företaget tidvis, när behov uppkom
  • Skicklig affärskvinna
  • Viktig del i företagets framgång
  • Engagerad samhällsmedborgare

Hilda Ericssons inflytande på Ericsson

Hilda Ericssons inflytande på Ericsson var betydande. Hon var en av de personer som bidrog till att göra Ericsson till ett av världens ledande telekommunikationsföretag. Hon var också en viktig förebild för andra kvinnliga företagare.

Hilda Ericssons insatser har uppmärksammats genom åren. Hon har bland annat fått en minnestavla på Ericssons huvudkontor i Stockholm.

Hilda Ericssons privatliv

Hilda Ericsson var gift med Lars Magnus Ericsson från 1878 till hans död 1926. De fick två barn tillsammans, Anna och Gustaf.