Kategorier
Musiker Musikproducent

Musikproducent – Denniz Pop

Denniz Pop, född Dag Krister Volle 26 april 1963 i Botkyrka, död 30 augusti 1998 i Solna, var en svensk DJ, musikproducent och låtskrivare.

Denniz Pop började sin karriär som DJ i slutet av 1980-talet, och han började snart producera remixade skivor. Han fick sitt stora genombrott 1990 med låten “Hello Afrika” med Dr. Alban.

Denniz Pop grundade inspelningsstudion Cheiron Studios i Stockholm 1992, tillsammans med Tom Talomaa. Cheiron blev en av de mest framgångsrika musikstudiorna i världen, och Denniz Pop var en av de drivande krafterna bakom den svenska popmusikens framgång under 1990-talet.

Denniz Pop producerade hitlåtar för en rad artister, bland annat Ace of Base, Robyn, Backstreet Boys, Britney Spears och NSYNC. Han var också en framgångsrik låtskrivare, och han skrev låtar för artister som Céline Dion, Mariah Carey och Michael Jackson.

Denniz Pop dog i cancer 1998, bara 35 år gammal. Han anses vara en av de mest inflytelserika personerna inom svensk popmusik, och hans arv lever vidare genom de artister och låtar som han arbetade med.

Denniz Pop är en av de mest kända och framgångsrika svenska musikproducenterna genom tiderna. Han var en pionjär inom den svenska popmusiken, och han hjälpte till att göra Sverige till en av de ledande producenterna av popmusik i världen.

Citat

“En bra poplåt måste vara intressant. Den får inte vara tråkig och intetsägande, för då är det ingen poplåt längre. Då är det musik!”

– Denniz Pop, grundare av Cheiron-studion.