Kategorier
Ännu ej med i Så mycket bättre Musiker Musikproducent

Musikproducent – Shellback

Karl Johan Schuster, mer känd som Shellback, är en svensk musikproducent, låtskrivare och musiker. Han föddes den 1 februari 1985 i Asarums församling, Blekinge län.

Shellback började sin musikaliska karriär som trummis i ett lokalt band i Karlshamn. Han flyttade till Stockholm 2004 för att studera musikproduktion på Rytmus Musikergymnasiet. Efter examen började han arbeta som låtskrivare och producent för andra artister.

Shellback har arbetat med en rad framgångsrika artister, bland annat Taylor Swift, Britney Spears, Katy Perry, Justin Timberlake, Maroon 5, och Pink. Han har skrivit och producerat ett stort antal hitlåtar, bland annat “Roar” med Katy Perry, “Shake It Off” med Taylor Swift, “Can’t Stop the Feeling!” med Justin Timberlake, och “One Kiss” med Calvin Harris och Dua Lipa.

Shellback har vunnit en rad priser för sitt arbete, bland annat en Grammy Award, en American Music Award, och en Billboard Music Award. Han har också blivit utsedd till en av de mest inflytelserika personer inom musikbranschen.

Shellback är en av de mest framgångsrika och inflytelserika musikproducenterna i världen. Han har hjälpt till att forma soundet av modern popmusik, och han fortsätter att vara en av de mest eftertraktade producenterna i branschen.