Kategorier
Författare Skådespelare

Skådespelare – Beppe Wolgers

Beppe Wolgers, född John Bertil Wolgers den 10 november 1928 i Stockholm, död den 6 augusti 1986 på Sofielund i Forssa församling i Södermanlands län, var en svensk författare, poet, översättare, textförfattare, skådespelare, underhållare och konstnär.

Wolgers var en av Sveriges mest mångsidiga kulturpersonligheter. Han var en skicklig författare med en rik fantasi och ett elegant språk. Han var också en talangfull översättare och han översatte bland annat verk av Shakespeare, Dickens och Kafka. Wolgers var också en framgångsrik textförfattare och han skrev texter till många svenska artister, bland annat Monica Zetterlund, Gals and Pals och Cornelis Vreeswijk.

Wolgers var också en populär skådespelare och han medverkade i en rad filmer och TV-serier. Han var känd för sin komiska talang och han spelade ofta lättsamma och charmiga karaktärer.

Wolgers var en viktig kulturpersonlighet i Sverige och han hade en stor betydelse för svensk kultur och underhållning. Han är fortfarande älskad av många svenskar och han anses vara en av Sveriges mest folkkära artister genom tiderna.

Beppe Wolgers som Baloo: “Men du, haha, vad är det här? Vilken latjo liten pryl”

https://www.youtube.com/watch?v=7QQbA7Nu_Ec